Dirigent Stijn De Raes
 
Stijn De Raes

Stijn De Raes

 

Stijn De Raes, geboren op 27 december 1990, startte reeds op 8-jarige leeftijd met muzikale studies. Hij volgde pianoles en begeleidingspraktijk aan de gemeentelijke muziekacademie van Lebbeke bij Stefaan De Lange en saxofoon bij Lieve Van Neyghem.

 

Volgde tijdens zijn humaniora-periode  les aan de kunsthumaniora brussel, klassiek saxofoon bij Tijl Verhaeghe en jazzsaxofoon bij Dieter Limbourg en Wietse Meys. Slaagde daarna voor het ingangsexamen aan het Lemmensinstituut. Daar volgde hij  Jazz-saxofoon bij Frank Vaganée en kreeg hij er verder nog les van Bart Van Caeneghem, Peter Hertmans, Ron Van Rossum, en Dré Pallemaerts.Tijdens die periode volgde hij masterclasses bij John Ruocco, Dave Liebman  en Robin Verheyen. vervolgens volgde hij les aan de jazzstudio van Antwerpen waar hij saxofoon volgde bij  Koen Nys.Verder kreeg hij nog les van Herman Pardon, Richard Rousselet, Dree Peremans, Gunther Valckeniers etc. In 2017 behaalde hij het bachelordiploma jazz/lichte muziek aan het conservatorium van Antwerpen en in 2019 behaalde hij het Masterdiploma voor jazzsaxofoon bij Kurt Van Herck  en voltooide hij de lerarenopleiding aan het conservatorium Antwerpen. In februari 2012 was hij te gast als solist bij het Nato Jazz Orchestra. Stijn heeft zijn eigen jazz-quintet (SDR-Jazz Collective) en werkt als free-lance musicus mee aan verschillende producties. Ook is hij mede-oprichter van ‘The Motown Orchestra’ een orkest dat de gouden dagen van de motown muziek terug tot leven brengt. Verder was Stijn lid van het GYJO (Ghent Youth Jazz Orchestra) een bigband bestaande uit jonge muzikanten uit onze Belgische en Nederlandse conservatoria waarmee hij in augustus 2015 een concertreis maakte naar kanazawa (Japan) (https://www.youtube.com/watch?v=SaPznH5DMmA)

 

Sinds september 2013 is Stijn dirigent van het startersorkest dat deel uitmaakt van het harmonieorkest Met Moed Vooruit uit Opdorp. Sinds 2014 heeft hij er ook het grote harmonieorkest onder zijn vleugels dat hij in datzelfde jaar in eerste afdeling kon laten bevestigen en is hij ook dirigent van het harmonieorkest Musina uit Muizen. In maart 2018 wordt hij geselecteerd als nieuwe dirigent van het harmonieorkest Concordia Et Docilitas uit Herdersem en geeft hij omwille van deze selectie het dirigeerstokje door in Musina. Momenteel geeft Stijn saxofoon en klarinet aan de academie van Zaventem. 

Contactgegevens

info@metmoedvooruitopdorp.be
gsm: 0499 18 54 90

Hofstee 33
9255 Opdorp

Privacy