Opleidingsteam
 

Stijn De Raes (cursus saxofoon, klarinet, startersorkest)

   

Stijn De Raes is onze dirigent van het startersorkest en het groot harmonieorkest.

Studeerde piano en begeleidingspraktijk aan de gemeentelijke muziekacademie van Lebbeke bij Stefaan De Lange en saxofoon bij Lieve Van Neyghem. Volgde tijdens zijn humaniora-periode  les aan de kunsthumaniora Brussel, klassiek saxofoon bij Tijl Verhaeghe en jazzsaxofoon bij Dieter Limbourg en Wietse Meys. Daarna volgde hij les aan de jazzstudio van Antwerpen waar hij saxofoon studeerde bij  Koen Nys.

In 2017 behaalde hij het bachelordiploma jazz/lichte muziek aan het conservatorium van Antwerpen en in 2019 behaalde hij het Masterdiploma voor jazzsaxofoon bij Kurt Van Herck  en voltooide hij de lerarenopleiding aan het conservatorium Antwerpen. Naast het dirigeren van het startersorkest en het groot harmonieorkest heeft Stijn zijn eigen jazz-quintet (SDR-Jazz Collective), is hij lead-altsax bij de VRT Big Band, werkt als free-lance musicus mee aan verschillende producties en is leraar aan de academies van Zaventem (klassiek/JPR saxofoon, klarinet) en Roeselare (jazzsaxofoon).

Sinds september 2013 is Stijn dirigent van ons startersorkest en sinds 2014 heeft hij er ook het grote harmonieorkest onder zijn vleugels. Daarnaast dirigeerde hij het tot 2018 ook het harmonieorkest Musina uit Muizen waarna hij als nieuwe dirigent van het harmonieorkest Concordia Et Docilitas uit Herdersem werd geselecteerd en omwille van deze selectie het dirigeerstokje doorgaf bij Musina.

 

Eva De Smet (cursus dwarsfluit)

Eva De Smet startte met lessen dwarsfluit aan de Muziekacademie August De Boeck te Asse, waar ze les kreeg van Margaux Van Dromme. De interesse om een instrument te spelen werd al snel een passie. 

Ze sloot zich dan ook al snel aan bij de Harmonie Sint-Cecilia Asse, waar ze ook het bespelen van de saxofoon onder de knie kreeg.

In 2007 slaagde ze voor het ingangsexamen van het Lemmensinstituut te Leuven. Daar koos ze, door haar passie voor muziek, maar evengoed door haar passie om met mensen te werken, voor de richting Agogiek-Schriftuur optie Muziektherapie en volgde dwarsfluit bij Wim Brabants.

In 2009 besloot ze haar studies verder te zetten op de Hogeschool Zuyd te Heerlen (NL), richting Creatieve Therapie - optie Muziek.

In 2013 studeerde ze af als muziektherapeute en kon dan ook meteen aan de slag in Blijdorp VZW (een voorziening voor mensen met een matig tot ernstige meervoudige beperking), waar ze tot op heden nog steeds aan het werk is.

Sinds september 2015 is Eva actief bij onze harmonie.

 

Tim De Raes (cursus koperblaasinstrumenten)

Tim De Raes studeerde trompet aan de muziekacademie te Lebbeke bij Henk De Looze, waar hij in 2015 met onderscheiding afstudeerde. Tijdens zijn laatste jaren in de hogere graad, volgde hij extra lessen in de academie van Buggenhout bij Paul Lauwers. Hij volgde master classes bij Bobby Shew, Frank Van der Poel en sinds 2017 vervolmaakt hij zich aan de academie van Meise bij Marc Goris, trompettist bij Il Novecento, het orkest van Night of the Proms.

Tim speelde in het verleden al bij verschilende verenigingen waaronder K.H. De Morgenster uit Buggenhout-Opstal, De Bigband van de muziekacademie in Bornem en het VUB symphonisch orkest. Op dit moment is hij actief als trompettist bij de Koninklijke Harmonie Met Moed Vooruit in Opdorp, Sint-Cecilia in Baardegem , Sint-Cecilia in Asse en het harmonieorkest Concordia et Docilitas te Herdersem.

 

Gert Peleman (cursus slagwerkinstrumenten)

   

Gert Peleman studeerde aan de de muziekacademie van Dendermonde en de Kunsthumaniora te Gent bij Wim de Vlaminck. Aansluitend ging hij studeren aan het conservatorium te Gent en Antwerpen. In 2003 studeerde hij tevens af als regent in de muziek en behaalde het pedagogisch diploma.

Gert geeft les aan het VISO Mariakerke en het VISO Gent en is tevens actief in diverse muziekverenigingen. Tevens is hij dirigent van het harmonieorkest te Dendermonde en geeft tevens privélessen slagwerk en pianobegeleiding. Hij waagt zich tevens ook aan het componeren.

Contactgegevens

info@metmoedvooruitopdorp.be
gsm: 0499 18 54 90

Hofstee 33
9255 Opdorp

Privacy