Muziekopleiding
 

Ons harmonieorkest ‘Met Moed Vooruit Opdorp’ biedt cursussen aan voor kinderen, jongeren en volwassenen die spelenderwijs willen leren musiceren en een blaasinstrument of slagwerkinstrument leren bespelen. 

Dit alles om op termijn deel te kunnen uitmaken van het groot harmonieorkest.

Je krijgt praktijkgericht een basis van notenleer mee, maar het belangrijkste is dat je, binnen de mogelijkheden van de harmonie, een instrument naar jouw keuze kan leren bespelen! Er zijn geen examens, enkel voldoende motivatie is een vereiste en jouw engagement om deel te kunnen uitmaken van deze vriendengroep.

Voor de cursisten die zelf niet over een instrument beschikken heeft de harmonie een uitleendienst. Er worden bepaalde instrumenten voor zover beschikbaar daartoe uitgeleend. 

Na een basisopleiding kan je al na een jaar terecht in het startersorkest waar onze dirigent Stijn je wegwijs maakt in het goepsmusiceren. Later, al naargelang je vorderingen, kan je dan finaal deel uitmaken van het groot harmonieorkest.

Een specifieke overeenkomst wordt gesloten tussen de cursist en de vereniging. Aan het ontlenen van een instrument hangt geen prijskaartje

Naast het musiceren is er natuurlijk binnen onze jeugdopleiding nog tijd en plaats genoeg voor andere activiteiten. Zo gaan wij mits genoeg deelnemers 1 maal per jaar op jeugdkamp, waar we naast het musiceren in groep ook andere leuke activiteiten en spelletjes doen. Ook doen wij een aantal keer per jaar een toonmoment waar we aan alle ouders, grootouders en andere geïnteresseerden tonen wat we kunnen! Ook een gezellige filmavond met bijhorende drankjes en snoepjes is ons niet onbekend!

De kostprijs van deze cursus bedraagt jaarlijks € 75 waardoor je ook automatisch verzekerd bent.

Contactgegevens

info@metmoedvooruitopdorp.be
gsm: 0499 18 54 90

Hofstee 33
9255 Opdorp

Privacy